top of page

Ж'та Kав'д'аречка не е обична лозова ракија тоа е ракија со традиција. Ракија произведена на традиционален начин со двојна дестилација и со претходна селекција на  грозјето.


По дестилацијата, оваа ракија мирно одлежува во дабови буриња, каде што се обогатува со уникатни ароми и богатства од дабовото дрво.


За време на периодот од една година, оваа ракија развива својата карактеристична мекота и богат вкус, што ја прави идеална за уживање во секоја пригода. Лежерната, блага димензија на дабот допринесува на финалниот производ со богатство на ноти од дрвото, што ја прави исклучително задоволство за секој вкус.


Забележителната комбинација на квалитетни суровини, внимателно мешање и перфектно одмерени периоди на одлежување резултираат во ракија која што ќе го однесе вашето искуство на уживање во совршенство. 


Содржи 42% алкохол што ја прави ракијата идеална за уживање соло или во друштво.


Добредојдовте во светот на уживање, добредојдовте во светот на нашата Ж'та Kав'д'аречка ракија.Ракија Ж'та Кав'д'речка 0.5 л

SKU: 5319992186094
ден480,00Price
    bottom of page